joi, 16 iulie 2009

in lumea lui Peter Pan ...


Mi-ar fi placut sa ma fi vazut aseara ... imbracata doar cu tricoul ala alb, cu pensula in mana si cu o bucata de lemn in fata mea. Da, aseara am pictat! Aseara m-am lasat dusa in lumea povestilor, in lumea lui Peter Pan. Aseara am construit o lume a mea. Pe o rama de oglinda i-am dat viata lui Peter Pan iar mai apoi, ca sa nu ramana singur, i-am adus-o alaturi si pe Clopotica. I-am asezat sub un cer senin, plin de stele.


Eram singura in camera, inconjurata doar de sticlute cu acrilic, tempera si vopsea. Nici nu mi-am dat seama cat de repede a trecut timpul. Era ora 04.15 cand m-am apropiat de finalul creatiei mele. Eram atat de captivata de ceea ce faceam, de miscarile pensulei, si contururile care incepeau sa prinda viata, incat nici nu am observat ca eram plina de culoare. Verde, albastru, galben, maro, pe maini, pe picioare, pe tricou, pe fata. Eram atat de murdara incat aratam de parca as fi trait o viata in Neverland ... departe de apa, sapun si masina de spalat.


Am trait din nou experienta gradinitei. Mi-am hranit sufletul de copil cu un lucru relaxant. Am luat o pauza din lumea celor mari si m-am inchis pentru o seara in camera copilariei. Nu m-am mai gandit ca a doua zi trebuie sa fiu la munca. Nu m-am mai gandit ca in jurul meu sunt oamnei mari. Am uitat de barbatii bine facuti care ma fac sa imi pierd mintea. Pentru o seara nu am mai trait cu grija zilei ce va urma. Am trait intens senzatia de unicitate. Ma simteam mai puternica si mai lucida ca oricand ... insa deliram. Toata povestea s-a destramat cand mi-am aruncat ochii asupra ceasului si mi-am dat seama ca trebuie sa dorm si sa ma trezesc a doua zi pentru a continua rutina in care ma complac.


Si cu toate astea, chiar mi-ar placea sa traiesc in Neverland ....
Bianca Casaru

Un comentariu: