joi, 6 august 2009

Totul despre sex ..


... sau mai bine nimic.


scriu rar, foarte rar si din ce in ce mai rar. Aproape ca am uitat cum e sa scrii. Nu mai stiu cum este sa transformi niste idei in ceva concret si nu mai stiu sa dau viata dulapului vechi si decolorat de soare din camera mea.


M-am plictisit de toate lucrurile si cuvintele cu tenat sexuala. Nu am fost niciodata buna la discutii despre sex. Si nu sunt buna nici acum la asa ceva. Pentru mine sexul nu este altceva decat o experienta pe care trebuie sa o pastrezi pentru tine. Uras discutiile in care cei de langa mine isi povestesc experientele in aceasta directie. De ce trebuie eu sa ascult cu cine si cum si-a mai tras-o cineva? Nu am nevoie de lectii, cel putin nu acum.


Dar de ce am ajuns sa vorbesc despre asta? Probabil ca acum asta te intrebi, citind randurile astea! Le-am scris pentru ca am senzatia ca multa lume se rezuma doar la sex. De ce? De ce are voie un barbat sa se joace cu o femeie ca si cand ar fi un obiect si nu un om, care culmea dar mai are si sentimente? Asta daca nu cumva e mult prea proasta femeia si ii place doar sa fie folosita! De ce sa aiba dreptul un barbat sa ii vorbeasca urat unei femei? De ce femeia nu este considerata egala cu barbatul? Prea multe intrebari si prea putine raspunsuri.


De fapt cred ca nici nu este nevoie de prea multe raspunsuri. Unul este suficient: pentru ca femeia este proata iar barbatul este porc. Poate nu toti barbatii si poate nu toate femeile. Insa cand aceste doua specimene, caci asa imi place sa le numesc, se intalnesc, va dati seama ce se intampla. Nu este nevoie sa va spun eu, sa ma apuc sa insir aici cuvinte urate. Am sa vorbesc insa despre opusii lor. Despre femeia , cum ii place unui prieten sa o numeasca, curva in pat si doamna pe strada, si despre barbatul, cum il numeste acelasi prieten, bun amant si pe strada eleganta intruchipata.


Sunt oamenii pe care imi place sa ii privesc. Imi place sa vad cum acest tip de barbat nu intra niciodata in masina fara a-i deschide portiera femeii, iar cand se da jos din masina tot el o ajuta sa coboare. Imi place sa vad o femeie care este simpla dar de o eleganta de care nu multe dau dovada. Imi place sa aud barbatul spuna "sarumana" unei doamne. Imi place sa vad oamneii tinandu-se de mana chiar si la 60 de ani. Imi place sa privesc fiecare miscare, sa analizez pesoanele. Asa am ajuns sa imi placa sa privesc doar anumite genuri de oameni, anumite temperamente, sa ascult doar anumite gandiri, sa observ doar anumite gesturi.


Sunt complicata! Dar tocmai pentru ca sunt asa, am ajuns sa imi placa sa te privesc pe tine, cel care te-ai recunoscut in descrierea mea.
Bianca Casaru

2 comentarii:

 1. Sărut mîna, Bianca!

  Ai o mulţime de poncife, frustrări şi prejudecăţi despre problema pe care-ai pus-o, fără să te oblige nimeni s-o faci publică. E, probabil, un răspuns pe care-l datorai cuiva. Te priveşte. Trebuie să ştii, totuşi, că nu există amant lipsit de eleganţă şi de bune maniere. Şi sunt sentimentali şi buni, şi drăgăstoşi. Amanţii iubesc, fac dragoste, nu fut. E valabil şi pentru corespondentul feminin. Amant vine de la amo-amare-amavi-amatum (a iubi, în latineşte.Cei despre care vorbeşti sunt, pur şi simplu, curvari. Şi porci, cum bine ai zis.
  Iar a face dragoste e una, a face sex, a sport, draga mea. Dragostea face bine la sufleţel, sexul la siluetă. Amîndouă au un efect fiziologic comun: elimină hormonaşii maligni care tind să se urce la cerebel şi să provoace sindromul binecunoscut sub denumirea de NF. Adică nervozitate, apatie, tristeţe, lipsă de chef.
  Să-ţi fie bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. si ca sa iti raspund si la comentariul asta : Da, e adevarat , am frustrarile si prejudecatile mele legate de aceasta problema. Iar ce am scris nu este un raspuns pe care sa-l fi datorat cuiva, ci este ca un test . Am sa iti explic alta data, cand ne vom vedea, despre ce este vorba. Dar pana atunci sa iti zic eu tie ceva : imi esti atat de drag cand esti acid si direct si in acelasi timp ramai un domn! ...

  RăspundețiȘtergere