marți, 9 iunie 2009

Alexander Rybak ...Fairytale


Imi place atat de mult ... Fairytale ...


Years ago, when I was younger
I kind a liked, a girl I knew
She was mine and we were sweet hearts
That was then, but then it's true
I'm in love with a fairytale
Even though it hurts
Cause I don't care if I lose my mind,
I'm already cursed

Every day we started fighting
Every night we fell in love
No one else could make me sadder
But no one else could lift me high above
I don't know what I was doing
When suddenly we fell apart
Nowadays I cannot find her
But when I do we'll get a brand new start

I'm in love with a fairytale
Even though it hurts
Cause I don't care if I lose my mind,
I'm already cursed

She's a fairytale yeah
Even though it hurts cause
I don't care if I lose my mind, I'm already cursed

Despre CineM-a pus sa ...


Nu stiu ce mi-a venit! Cred ca din cauza licentei scriu despre lucruri care pana nu de mult imi erau indiferente. Ma preocupa cultura, ma preocupa Romania si imaginea pe care o avem. Ma intereseaza arta si tot ce este frumos. Imi place ce face sora mea si poate, daca as putea da timpul inapoi, as face si eu ceea ce ea face de atata timp. Gandindu-ma la tot ce imi place am ajuns sa vorbesc cu un prieten despre cinema, despre aparitia cinematografiei, despre pelicula aceea care surprindea doar imagini alb-negru fara sa poata capta si sunetul. Despre dezvoltarea imaginii si a sunetului. Despre serializarea care a acaparat si cinematografia si care a transformat filmele din "opere" in "produse" capabile nu sa incante sufletul persoanelor care le privesc ci sa incante buzunarele celor care le creeaza.Despre transmiterea primelor unde radio. Asa am ajuns la concluzia ca nu am nici o idee despre anul aparitiei cinematografiei in Romania sau despre primul film facut de romani.

Am apelat la aseasta sursa magnifica de informatii, ce se presupune a fi internetul, insa a reusit sa ma dezamageasca deoarece nu am putut afla aceste date. Stiu doar ca in anul 1911, a fost prezentat la Bucuresti primul film romanesc de fictiune de lungmetraj, Amor fatal, in regia lui Grigore Brezianu.
Si tot cautand eu date am ajuns din una in alta si mi-am dat seama ca nici macar istoria propriei tari nu o cunosc (de domnitori, care si in ce ani au domnit nu mai vorbesc ... sunt in concluzie praf la capitolul istorie :P) aici gasiti un link ce va trimite le wikipedia si unde gasiti o mare parte dintre domnitorii romaniei http://ro.wikipedia.org/wiki/Preşedinţii_României .

Am ajuns sa caut aceasta lista cu domnitori ai Romaniei pentru ca aflasem ca in anul 1948 a fost emisa legea cu privire la nationalizarea industriei cinematografice. Atunci mi-am dat seama ca nu stiu cine a condus tara in acel an, deci nu stiu cine a fost autorul acelei legi. (va las pe voi sa aflati cine a fost personalitatea) .Nu ca ar fi contat prea mult, pentru ca oricum nu voi iubi istoria nici de acum inainte si mai mult ca sigur maine nu voi mai sti nici acest an (vorbeam ieri de copii care nu stiu sa profite de informatiile care ii sunt puse pe tava. Cred ca fac parte dintre ei :( !). Prefer geografia si calatoriile! Sunt mai practica din fire. Retin doar ce imi foloseste pe o perioada mai lunga de timp.

Dar sa revenim la ale noastre oi. Mai bine zis la cinematograful nostru si nu numai. La cinematografie in general. Nu stiu daca sa ma bucur sau nu ca in decursul anilor cinematograful a fost vulgarizat si transformat, dintr-un ritual de iesire din casa a celor cu o pozitie sociala mai buna, intr-un produs accesibil tuturor. Si spun ca nu stiu daca sa ma bucur sau nu pentru ca acum la cinematograf ai ocazia sa intalnesti si pantofarul de Valea Prahovei si Pitzipoanca de Bamboo care nu mai stiu sa-i respecte pe cei din jur si pe care nu a avut nimeni ocazia sa ii invete ca la cinema nu se vorbeste (sau mai bine zis nu se urla) astfel incat el/ea aflati in spatele salii sa fie auziti de cel care deabia a intrat pe usa de langa ecran.
Dar m-am lungit prea mult si am trecut de la una la alta. Revin si maine, daca am timp, cu idei venite pe neasteptate si nelasate sa plece la fel!
Bianca Casaru