duminică, 29 august 2010

Pentru tine ...

Da, pentru tine voi scrie atat de frumos. Pentru tine voi alunga umbrele si voi lasa razele soarelui sa patrunda. Pentru tine am sa vorbesc despre locul meu special. Pentru tine am sa imi port gandul in locul de unde mi s-a intors trupul.

Am avut un week-end pentru mine, asa cum mi-l doresc pentru ... multi. Am plecat undeva aproape si totusi atat de departe. Am plecat la mai putin de 200 de km de perna pe care imi sprijin capul acum, dar am ajuns acolo unde las grijile parca pe un alt taram. Probabil ai ghicit ... am ajuns din nou in Bisoca mea, intr-o sambata cu mult soare si multa liniste si o mare de verde.

Am mancat prune, multe prune brumarii,mere si
coarne, Am lenevit si am rasfoit Procesul lui Kafka, in timp ce asteptam ca soarele sa imi mangaie pielea. Am colindat dealuri si vai, am privit cerul printre frunzele copacilor. Am inumarat stelele. Am stat intinsa in iarba si am ascultata greierii si lacustele intrecandu-se in corzi de vioara. Mi-am purtat gandul peste aceleasi varfuri peste care zboara numai vantul. Am ascultat stropii de ploaie certandu-se cu pamantul. Mi-am strecurat picioarele printre firele de iarba. Am privit paianjenii insirandu-si alene panza.

M-am bucurat de liniste si am savurat clipa. Am trait atunci, nu trecutul sau viitorul. M-am gandtit la tot si la nimic. Am imprastiat zambete si am impartasit fericirea.

Astazi m-am intors de la dealuri si paduri, la mormane de blocuri, frunti incretite si ganduri apasatoare. Dar pare ca tot ce vad acum e mai putin trist si cu mai multa culoare.

Vreau sa invat sa iubesc!

PS: Multumesc Oana

Bianca Casaru

4 comentarii:

  1. Multumesc Ionut ... a fost mai frumos ce am trait decat ce am scris! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. si pentru ca tot este ultima zi de vara...si mai sunt aproximativ 3 ore din ea...ti-as dori ca si in anotimpurile care vin umbrele sa fie alungate si sa poti, din cand in gand, sa nu te gandesti la nimic. si nimic e atat de mare.
    sa tina, si sa tii cu dintii de sentimentul verde, placut, diafan si atat de peren de ... ce am putea numi ca un numitor comun "bisoca" pentru ca stim ce inseamna pentru tine. Sa tina atat cat trebuie sau cel putin pana la urmatoarea "doza". si vilisor...nu e nimic de invatat...doar iubeste! cu drag, o anonima :) azi, maine

    RăspundețiȘtergere
  3. Micuta mea anonima sau copil frumos, caci esti ... as vrea doar sa iubesc, dar ... stii mai multe.
    Nu conteaza ca trece vara. Vine toamna cu nuante de aramiu, galben, maro, rosu si pe alocui verde si vine si iarna cu fulgi pufosi de lacrimi de ingeri si vine apoi primavara cu noi nuante de verde si multe flori .. si universul isi continua ciclul si ne ofera mii de motive sa zambim ... Zambeste chiar daca altii cred ca nu ai pt ce .. si azi si maine si mereu.

    RăspundețiȘtergere