miercuri, 28 iulie 2010

Nu spune nu ...

Nu stii daca vei ajunge la capat dar pornesti ... cu pasi marunti, timid/a , respirand doar cand iti aduci aminte. Apoi crezi ca ai invatat, incepi sa faci pasii mai mari, mai rapizi, mai apasati ... lumea chiar te-ar invidia pentru curajul tau. Ei, restul, nu stiu ca inca iti este frica dar ca ai invatat sa gresesti, sa accepti ceea ce se intampla, ca esti sigur/a tocmai pentru ca stii ca nimic nu este sigur. Urmatorul pas pe care il faci poate fi ultimul, sau poate fi primul dintr-ul lung sir de alti pasi.

Am pasit si eu si mergand inainte am invatat ca trebuie sa iti misti singur/a picioarele pentru ca nu o va face altcineva in locul tau. Am invatat ca nu trebuie sa iti fie frica sa continui. Ai dreptul sa alegi, ai dreptul sa refuzi, ai dreptul sa schimbi directia si ai chiar dreptul sa te opresti in loc. Dar de ce sa te opresti? De ce sa dai inapoi? Aceste locuri iti sunt deja cunoscute. Mai fa un pas, descopera ce se ascunde sub urmatoarea atingere, afla ce carari se incruciseaza in imediata ta apropiere. Nu-ti fie teama de emotii si nu incerca sa le ascunzi. Descopera cu toate simturile : priveste fara sa lasi culorile sa se transforme in nuante de gri, asculta si diferentiaza sunetele, simte mirosul verdelui, albastrului si a tot ce este mai gingas si placut, distinge texturi atingand, gusta ... nu doar mancare, ci tot ce poate fi dulce, acru, amar si de ce nu, piperat ...

Nu cauta perfectiunea ... ea nu exista! Nici macar nu stii sa o definesti. Ce inseamna acest cuvant pentru tine? O forma? Un sentiment? O idee? Toate sunt relative. Nimic nu este sigur. Perfectiunea este la fel de incerta ca si urmatorul pas pe care il vei face. Nu stii ce sau cine va spulbera acest cuvant, cum nu stii daca piciorul tau va atinge un punct fix sau va aluneca fara sa il poti controla. Si cu toate astea nu trebuie sa iti fie frica ... ai incredere in tine ...

Mai fa un pas!

Bianca Casaru

3 comentarii:

  1. Ai perfecta dreptate...trebuie sa faci pasii cu curaj, cu incredere si speranta. Si chiar daca te lovesti, cazi si iti ranesti piciorul, trebuie sa ai puterea sa te ridici si sa nu te opresti din drum, sa continui drumul cu si mai multa atentie...Pas cu pas, incet, fara graba, sa descoperi drumul care te asteapta, calea care iti este destinata!
    Foarte frumoase cuvinte, ca de fiecare data!
    La cat mai multe astfel de ganduri care ne incanta pe aceasta pagina de firefly >:D< :-*

    RăspundețiȘtergere
  2. Vilisor drag, it is a girl's prerogative to change her mind. Asa ca paseste cu incredere, razgandeste-te, intoarce-te de trei ori daca te face sa te simti sigura, dar mergi inainte!

    RăspundețiȘtergere
  3. Copil frumos, incerc in fiecare clipa sa merg inainte ... alaturi de cei dragi ...iar tu mi-esti draga!

    RăspundețiȘtergere